Veilig bestellen            Voor 22.00 uur besteld, direct verstuurd             Geen verzendkosten vanaf €40*

Selecteer land:
NL NL

0 artikelen - € 0,00

Recent toegevoegd

je heb niets in je winkelwagen.

Terug naar de vorige pagina

Veelgestelde vragen

Veelgestelde Vragen - De Online Kapper

Hieronder hebben wij de meest gestelde vragen op een rijtje gezet. Heb je een vraag die hier niet bij staat of is iets onduidelijk? Bel onze myHair.specialisten iedere werkdag tussen 9:00 en 17:00 uur op 035-2400149 of stuur een mail naar hilversum@myhair.com en we bellen je terug!

Vraag: Hoe kleur ik mijn uitgroei bij?

Vraag: Hou houd ik mijn gekleurde haar langer mooi?

Vraag: Hoe verzorg ik mijn droge haar?

Vraag: Hoe herstel ik mijn beschadigde haar?

Vraag: Hoe verminder ik haaruitval?

Vraag: Hoe kom ik af van vet haar?

Vraag: Hoe verzorg ik mijn natuurlijke grijze haar?

Vraag: Welke zilvershampoo werkt het beste voor blond haar?

Overige Veelgestelde Vragen

Klopt het dat mijn haar sneller groeit als ik het vaker knip? 

Dit is een fabel, maar gek genoeg zit er toch een beetje waarheid in. Hoe langer het haar wordt, hoe sneller het haar slijt. Dit komt bijvoorbeeld door het dragen van een knot of staart, het schuren van het haar op een kussen of andere invloeden waar het haar mee te maken krijgt. De haarpunten zullen hierdoor slijten en uiteindelijk afbreken. Maar, als je het haar tijdig knipt voorkom je dat het haar uit zichzelf uitbreekt, lijkt het haar sneller te groeien.

Ik heb schilfers en jeuk op mijn hoofdhuid, heb ik roos?

Schilfers kunnen een teken zijn van roos, maar dit hoeft niet altijd. Heb je een droge huid en last van jeuk? Dan is de kans groot dat je een gevoelige hoofdhuid hebt. Dit kan komen door invloeden van buitenaf zoals kou of droge lucht. Roos daarintegen wordt veroorzaakt door een bacterie en zorgt voor vette plekken op de hoofdhuid, waarvan schilfers af kunnen komen. De beste producten voor roos kan je hier vinden. 

Ik wil van bruin geverfd haar naar blond haar, kan dat?

Dat kan zeker, maar er zitten wel een aantal nadelen aan vast. Het kost namelijk een paar behandelingen om van bruin naar blond haar over te gaan. Dit kan niet in één keer, omdat het een ingrijpen proces is dat de haarkwaliteit kan aantasten. Stap voor stap kun je door iedere behandeling highlights of een balayage te zetten steeds een beetje lichter, met tussen elke behandeling minimaal 6 weken om je haar rust te geven en te herstellen. Vergeet hierbij ook zeker niet producten voor beschadigd haar te gebruiken om het haar gezond te houden.

Hoe vaak in de week moet ik mijn haar wassen?

Een goede vraag waar niet één duidelijk antwoord op te geven is. Dit is namelijk voor iedereen anders. Heb jij een vette hoofdhuid, dan is de kans groot dat je elke 2 à 3 dagen je haar moet wassen. Bij een droge hoofdhuid is vaak één keer per week al voldoende. Het enige wat niet goed is voor je haar is om het iedere dag te wassen. Tijdens het wassen was je namelijk de natuurlijke beschermlaag van het haar weg, en deze heeft ongeveer 1 dag nodig om het weer op te bouwen. Zonder deze beschermlaag is het haar een stuk kwetsbaarder. 

Gebruik ik conditioner af en toe of altijd na het wassen?

Altijd na het wassen! Tijdens het wassen met shampoo zet je de haarschubben open om het haar goed te kunnen reinigen. Een conditioner zorgt er daarna voor dat de haarschubben weer worden gesloten. Dit is dan ook de reden dat het haar zo zacht aanvoelt na het gebruik van een conditioner.

Is mijn haar beschadigd?

Kleur je jouw haar lichter dan je eigen haar kleur? Of maak je gebruik van een hittetool zoals krul/stijltang of föhn? Dan is de kans erg groot dat je haar inderdaad beschadigd is. Dit kun je testen door een haar te pakken en deze door de midden te breken. Zijn beide kanten recht, dan is jouw haar niet beschadigd. Is één kant recht en de ander gekruld, dan is het licht beschadigd. Zijn beide kanten gekruld dan is het haar zwaar beschadigd.

Waarom zijn producten van de kapper beter dan die van de drogist?

Dit komt door het gebruik van ingrediënten. Achter de producten van de kapper zit een laboratorium die jaren lange technologieën heeft ontwikkeld om de producten zo goed mogelijk te maken. Hierbij zijn duurzame ingrediënten nodig die dit mogelijk maken. De drogist producten zijn qua prijs goedkoper, doen wat ze moeten doen, maar omdat hier de technologie ontbreekt is de werking van deze producten minder.

Ik gebruik haarlak om mijn haar volume te geven, welke haarlak zou je mij adviseren?

Haarlak, een zwaar product, gebruiken voor volume is niet juist. Het maken van volume begint namelijk in nat haar net nadat je het heb gewassen. Dit doe je met een volume product. Haarlak gebruik je als finishing product om het volume wat je heb gemaakt te behouden.

Persoonlijk advies alsof je bij de kapper zit, maar dan veilig vanuit je eigen huis! Bel onze myHair.specialisten iedere werkdag tussen 9:00 en 17:00 uur op 035-2400149 of stuur een mail naar hilversum@myhair.com en we bellen je terug!