Veilig bestellen            Voor 22.00 uur besteld, direct verstuurd             Geen verzendkosten vanaf €40*

Selecteer land:
NL NL

0 artikelen - € 0,00

Recent toegevoegd

je heb niets in je winkelwagen.

Terug naar de vorige pagina

Uitgroei bijwerken

Zelf thuis je uitgroei bijwerken

Nadat je van ons een kleuradvies heb gekregen en je de juiste kleurproducten hebt besteld, kan je aan de slag gaan met het bijwerken van de uitgroei. Nu is de kans groot dat je dit nog nooit hebt gedaan en het misschien een beetje eng vindt.

Daarom hebben wij een makkelijk overzicht gemaakt waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe jij je uitgroei bijwerkt.

Wat heb je nodig voor het thuis 
kleuren van je haar?

Alle producten die je thuis nodig hebt voor het bijwerken van uitgroei

Bij het kleuren van je haar heb je altijd twee producten nodig: de verf en een oxidant (ook wel developer, waterstofperoxide of ontwikkelaar genoemd). Door het mengen van deze twee producten ontstaat de kleuring. Verder heb je de volgende producten nodig naast de verf en een oxidant:

Mengbakje
Kwast
• Maatbeker of keukenweegschaal
• (Oude) handdoek
• Kam (of de achterkant van de kwast)
• Wattenschijfje of make-updoekje
• Plastic handschoenen
• Jouw favoriete shampoo of conditioner voor gekleurd haar

Hoe maak je haarverf klaar?

De kleuring klaarmaken

Afhankelijk van de hoeveelheid haar, welk deel je van het haar wil kleuren en welke kleur producten je hebt ga je bepalen hoeveel kleuring je gaat klaarmaken.  Wanneer je ervoor kiest om alleen de contouren en de scheiding (de delen van het haar die je echt ziet) bij te kleuren, heb je bijvoorbeeld minder kleuring nodig dan wanneer je bijvoorbeeld de complete uitgroei bijwerkt. Wij raden de volgende hoeveelheden aan:

• Contour/scheiding kleuring: 40 à 60 gram product
• Gehele uitgroei: 80 à 100 gram product

Hierbij is het belangrijk dat je rekening houdt met de mengverhouding. De mengverhouding verschilt per merk en staat daarom altijd vermeld op de gebruiksaanwijzing die meegeleverd wordt met de producten. Mocht je hier toch niet helemaal uitkomen, dan kan je ons altijd om hulp vragen.

Vaak is de mengverhouding 1:1, 1:1.5 of 1:2. Het eerste cijfer staat voor de hoeveelheid verf en het tweede cijfer voor de hoeveelheid oxidant. Bij een product dat een 1:1 mengverhouding heeft, is dit bijvoorbeeld 20 gram verf en 20 gram oxidant (= 40 gram totaal product). 

Nu je weet hoeveel product je nodig hebt kan je de kleuring klaar maken. Dit kan met behulp van een keukenweegschaal of maatbeker. Meet altijd eerst de juiste hoevelheid verf af en voeg vervolgens de oxidant toe. Meng dit met een kwast tot een egale substantie waar geen klontjes meer inzitten.

Hoe breng je haarverf aan?

Een stap voor stap uitleg over het aanbrengen van haarverf

Als de bovenstaande stappen gelukt zijn ben je nu klaar om de kleur aan te brengen op het haar. Hieronder hebben wij per stap uitgelegd hoe je dit doet.

Tip! Kies je ervoor de kleur uit te spoelen onder de douche? Trek dan een kledingstuk aan dat makkelijk over het hoofd kan zonder het haar aan te raken.

Stap 1. Breng een handdoek aan om de nek om de kleding te beschermen, zet deze eventueel vast met een klem. Borstel het haar vervolgens goed door tot er geen knopen meer inzitten. Maak dan met een kam of de achterkant van een kwast een midden scheiding in het haar.

Maak een midden scheiding en kleur deze als eerste

Stap 2. Trek de plastic handschoenen aan en pak de kwast met wat kleuring erop. Kleur als eerste de midden scheiding.  

Stap 3. Maak vervolgens een scheiding van het hoogste punt van het hoofd naar de bovenkant van het oor en kleur deze scheiding.

Ga door met het maken van scheidingen en kleur deze

Stap 4. Ga door met het maken van scheidingen. Bij iedere scheiding die je maakt kleur je steeds het stukje waar nog geen kleurproduct zit. Herhaal dit tot alle haren die je wil kleuren voorzien is van de kleur. 

Stap 5. Kam nu al het haar naar achter en kleur de contour lijn met nog wat extra kleuring. Hierdoor weet je zeker dat op alle haren het kleurproduct zit.

Vergeet niet om de contour lijn te kleuren

Stap 6. Na het aanbrengen van de kleuring is het tijd om eventuele vlekken op de huid te verwijderen. Blijft deze te lang zitten, dan kan het zijn dat je deze namelijk niet makkelijk weg krijgt. Met een wattenschijfje of make-updoekje kan je huid gelukkig makkelijk schoonmaken. Pas hierbij wel op dat je niet de kleur wegveegt uit het haar.

Hoe lang moet de haarverf inwerken?

Hoe lang laat je haarverf inwerken?

Net zoals de mengverhouding kan ook de inwerktijd per merk verschillen. Lees daarom altijd goed de gebruiksaanwijzing door voor het gebruik.

Vaak ligt de inwerktijd tussen de 30 à 40 minuten. Kleur je het haar lichter dan de eigen haar kleur (vaak de kleurcijfers tussen 8 en 10), dan moet je de gehele inwerktijd van 40 minuten aanhouden. Kleur je het haar donkerder, dan is dit afhankelijk van de haardikte. Bij fijn haar is het al voldoende om de kleuring 30 minuten in te laten werken, terwijl het bij dik haar verstandig is 40 minuten aan te houden.

Laat je de kleur korter dan 30 minuten inwerken, dan kan het zijn dat de kleuring niet volledig dekt en de uitgroei zichtbaar is door de nieuwe kleur heen. Indien je de kleuring langer dan 40 minuten laten inwerken, kan de kleur donkerder uitpakken dan gehoopt.

Hoe spoel je haarverf uit?

Haarverf uitspoelen

Nadat de inwerktijd is verstreken is het tijd om de kleuring uit te spoelen. Doe dit altijd met warm water zodat het haar goed schoon wordt. Maak het haar een klein beetje nat een masseer de kleur los. Spoel de kleur vervolgens uit met alleen water. Is bijna alle kleur eruit? Pak dan nu een shampoo voor gekleurd haar en was het haar grondig. Spoel de shampoo uit en herhaal de vorige stap om zeker te zijn dat alle kleurresten uit het haar zijn. Sluit vervolgens af met conditioner voor gekleurd haar zodat de haarschubben zich kunnen sluiten.

Zo, nu heb je alle stappen doorlopen en kan je weer verder zonder je zorgen te hoeven maken over je uitgroei. Lukt er iets niet, heb je vragen of zit je nog steeds met je handen in het haar? Geen zorgen, we staan altijd klaar om je te helpen!

Persoonlijk advies alsof je bij de kapper zit, maar dan veilig vanuit je eigen huis! Bel onze myHair.specialisten iedere werkdag tussen 9:00 en 17:00 uur op 035-2400149 of stuur een mail naar hilversum@myhair.com en we bellen je terug!