Veilig bestellen            Voor 22.00 uur besteld, direct verstuurd             Geen verzendkosten vanaf €40*

Selecteer land:
NL NL

0 artikelen - € 0,00

Recent toegevoegd

je heb niets in je winkelwagen.

Terug naar de vorige pagina

Vet haar

Vet Haar header

Vet Haar

Hoe vervelend is het als je net je haar net heb gewassen en het meteen lijkt alsof het alweer vies is. Iedereen met vet haar zal dit probleem herkennen. Hoe komt dit? En nog belangrijker, hoe kom je er vanaf?

Hoe ontstaat vet haar?

Hoe ontstaat vet haar?

Zwart Wit afbeelding vrouw met haar

Vet haar, hoe vervelend is dat!? Vet haar ontstaat door één oorzaak. En dat is het vet dat de talgklieren op het hoofd aanmaken. Als je snel last hebt van vet haar maken die klieren net iets teveel vet aan, waardoor jij die glanzende laag op je haar krijgt. De oorzaak hiervan is vaak hormonale schommeling, maar kan ook komen door overmatig zweten of het te hard masseren van de hoofdhuid. Op zich is dat vet heel nuttig, want het is namelijk de beschermlaag voor je hoofdhuid. Maar uiteraard wil je liever niet dat je haar er vies uit ziet en plat op je hoofd ligt.

Vaak hoor je mensen zeggen dat ze hun haar iedere dag moeten wassen, omdat het anders zo snel vet wordt. Maar wist je dat dit eigenlijk precies andersom werkt? Doordat je iedere dag je haar wast, was je iedere dag de beschermlaag weg van de hoofdhuid. Ook stimuleer je met het in masseren van de shampoo de talgkieren. In beide gevallen gaan de talgklieren éxtra hard aan het werk om meer talg aan te maken.

Hoe Kom je af van Vet Haar?

Fijne info, maar hoe kom je er vanaf?

Nu we weten wat de oorzaak is van vet haar kan je het probleem aan gaan pakken. Helaas zijn hormonen iets waar we weinig invloed op hebben. Maar gelukkig zijn er een aantal tips en tricks waarmee we vet haar kunnen verminderen.

Tip

Vrouw in kleur met haar

Laten we beginnen bij het gebruik van een shampoo tegen vet haar, zoals de Kérastase Specifique Bain Divalant. Deze shampoo is onderdeel van de Kérastase Specifique lijn en heeft een sterk reinigende werking, waardoor het vet gemakkelijk weggewassen kan worden. Daarnaast zorgt deze shampoo ervoor dat de balans van de hoofdhuid herstelt word. Als je na het wassen een conditioner of masker wil gebruiken, doe dit dan alleen in de uiterste punten van het haar en zorg ervoor dat het niet met de hoofdhuid in aanraking komt. Dit zorgt namelijk al snel voor een vettig effect, doordat de hoofdhuid als het ware teveel gevoed wordt. Spoel elk product grondig uit, want ook dit kan zorgen voor een vettige look.

Onthoud wel dat het beter voor je haar is dat je zo min mogelijk wast. Kan je nou echt geen dag zonder je haar te wassen? Probeer dan eens een droogshampoo te gebruiken. Droogshampoo absorbeert namelijk niet alleen het vet in het haar, maar zorgt ook voor volume in het haar en laat ook nog eens een heerlijke geur achter.  Ook reageren de talgklieren sterk op warmte. Föhn jij je haar altijd? Probeer dit dan eens te doen met een lagere warmtestand. En vermijd het dragen van petten en mutsen, daaronder kan het namelijk een flinke warmtebron worden.

do's and dont's

Do's and Dont's

Zoals je hiervoor hebt kunnen lezen zijn er een aantal dingen die je beter kunt laten als je snel last heb van vet haar. Hieronder nog een aantal tips op een rijtje.

Do’s Dont’s

Was je haar zo min mogelijk

Gebruik niet de warmste stand van de föhn

Gebruik producten speciaal voor vet haar

Draag zo min mogelijk hoofddeksels

Gebruik eens droogshampoo om een wasbeurt over te slaan

Vermijd producten met oliën 

Slaap met een staart, vlecht of knot in je haar

Masseer de hoofdhuid niet te hard tijdens het wassen, hiermee stimuleer je namelijk de talgklieren

Conditioner of masker gebruik je alleen in de punten van je haar                                                      

Gebruik geen stylingproducten op de hoofdhuid

Spoel het haar grondig uit na het wassen

advies

Wij helpen je graag!

Met alle liefde staan wij klaar om je te helpen met jouw haar probleem. Naast het brede assortiment producten die jou zeker kunnen helpen hebben we ook nog onze haarspecialisten in de myHair.Salon. Deze dames helpen je bij al jouw vragen en kunnen een persoonlijke diagnose stellen om te zien wat voor jou de beste behandeling zal zijn.

Vet haar is ontzettend vervelend, maar gelukkig zijn er tal van mogelijkheden om jouw vette haar weer om te toveren naar prachtige schone en glanzende lokken. Hieronder vind je de producten die jou een flinke duw in de goede richting gaan geven.

Producten voor vet haar

Bekijk hieronder de beste shampoo's, conditioners, maskers, serums etc. voor vet haar!

Shampooconditionermaskerleave-inserumHAARKUURHAARHERSTELLERlakstyling cremeschuimverstevigervoor en na behandelingenalle producten voor vet haar