Veilig bestellen            Voor 22.00 uur besteld, direct verstuurd             Geen verzendkosten vanaf €40*

Selecteer land:
NL NL

0 artikelen - € 0,00

Recent toegevoegd

je heb niets in je winkelwagen.

Terug naar de vorige pagina

Krullend haar

Banner krullend haar

Krullend haar

Krullen bestaan in alle vormen en maten. Een grove krul, fijne krul, droge krul, pluizige krul: je kunt het zo gek niet bedenken of het bestaat. Maar wat voor krul heb jij precies? En hoe kun je die vervolgens het beste behandelen en welke producten passen bij de behoefte van jouw krullend haar? Wij van myHair schieten te hulp. Op deze pagina leer je alles wat je moet weten over krullen. Dus lees gerust verder en ontdek hoe ook jij jouw krullend haar behandelbaar kunt maken.

Wat houden krullen precies in?

Wat houden krullen precies in?

Het is genetisch bepaald of je krullen krijgt. Dit wordt namelijk bepaald door de aanwezige haarzakjes. Elk haarzakje bevat een follikel. De vorm van deze follikel bepaalt uiteindelijk de vorm van jouw haar. Hierdoor geldt het volgende:

 • Ronde follikel = Steil haar
 • Platte follikel = Krullend haar
 • Rechthoekig follikel = Kroes haar

  De vorm van de follikels kan in de loop van de jaren wel veranderen door veel verschillende oorzaken. Denk hierbij onder andere aan medicijn gebruik, hormonale schommelingen en leeftijd.


  Verschillende soorten krullen

  Categorieën van krullen

  Voordat je producten voor jouw krullen aanschaft moet je eerst bepalen welk haartype je nu eigenlijk hebt. Je kunt ieder haartype verdelen in categorieën en subcategorieën. Zo heb je om te beginnen een  verschil tussen fijn en dik haar. Hiermee wordt bedoeld hoe dik de diameter van één haar is. Dit kun je met het blote oog niet waarnemen. Hiervoor is een haarmicrometer nodig en deze hebben ze alleen in professionele salons. Er zijn wel andere manieren waarop je kunt vaststellen wat voor haardikte je hebt. Heb jij bijvoorbeeld snel klitten of knopen in jouw haar? Dan is het waarschijnlijk fijn. Daarnaast wordt er ook regelmatig gesproken over veel of weinig haar. Dit staat voor hoeveel haren jij hebt per cm3. Wanneer je weet wat voor haar je hebt, kun je de passende producten aanschaffen.

  Categorie 1: Stijl haar

  De eerste categorie valt eigenlijk niet onder te verdelen in subcategorie, aangezien stijl haar gewoon recht is.

  Categorie 2: Golvend haar

  De tweede categorie is ‘golvend haar’. Dit haar is golvend, maar het heeft geen sterke krul. Daarom zijn krulproducten vaak net iets te zwaar voor dit haartype. Doorgaans is golvend haar weer onder te verdelen in drie subcategorieën.

  a)     Licht golvend. Dit is golvend haar dat gemakkelijk stijl te maken is.

  b)     Golvend haar. Jouw haar is lastiger stijl te maken en licht pluizend.

  c)     Sterk golvend. Dit type neigt erg naar krul.

  Het komt vaak voor dat een gevoelige hoofdhuid wordt verward met roos. Dit zijn echter twee totaal verschillende hoofdhuid problemen. Ga je een gevoelige hoofdhuid aanpakken met een anti-roos shampoo? Dan maak je het eigenlijk alleen maar erger. Het verschil tussen deze twee is te zien aan de manier waarop de hoofdhuid schilfert. Is de hoofdhuid droog en rood en liggen er schilfers op die er makkelijk af gaan wanneer je krabt? Dan heb je te maken met een gevoelige hoofdhuid. Wanneer er op de hoofdhuid ronde, vette plekken te zien zijn met een rode rand en schilfers, dan spreken we over hoofdroos. Kortom, beide problemen moeten op een andere manier worden behandeld. Het is daarom belangrijk goed te kijken welk probleem bij jou van toepassing is.

  Dame 1Categorie 3: Krullen

  Als derde categorie hebben we sterk krullend haar. Dit haar heeft zoals de naam suggereert een sterke krul. Hierdoor heeft dit haartype sneller de neiging te gaan pluizen. Deze categorie is tevens onder te verdelen in subcategorieën.

  a)     Grove glanzende krullen.

  b)     Dichtere ronde krul. Dit kun je vergelijken met een spiraal( ofwel pijpenkrul).

  c)     Zeer strakke dichte krul. Deze sterke krul neigt naar kroeshaar.

  Categorie 4: Kroes/spiralen

  Ten slotte is er nog één categorie krullend haar die we willen behandelen: kroes haar. Bij dit type zie je eigenlijk geen krul meer, vandaar ook de naam kroes. Uiteraard is ook deze categorie onder te verdelen in diverse varianten.

  a)     Dichte zeer kleine krullen.

  b)     Zulke kleine krullen waardoor je eigenlijk bijna geen krul meer ziet.

  c)     De krul is zo fijn dat deze totaal verdwenen is.

  Verzorging voor krullend haar

  Wat doen de producten met je haar?

  Dame 2

  Zoals we net gezien hebben is de ene krul de andere niet. Dit betekent dat ook al deze krullen een andere verzorging nodig hebben. Producten voor krullend haar zijn zo ontwikkeld dat ze door de bestandsdelen een soort laagje om het haar vormen die de krul in de juiste positie duwt. Hoe dikker het haar, hoe dikker/zwaarder het product moet zijn waarmee jij de krul mooi kunt krijgen. Heb je fijn haar? Kies dan voor een krulproduct in spray vorm. Deze producten zijn lichter van gewicht en maken jouw fijne haar dus niet zwaarder. Heb je dikker haar? Kies dan voor een zwaarder product met stevigheid. Denk bijvoorbeeld aan een crème of leave-in conditioner. Dit haar heeft namelijk net iets meer kracht van het product nodig.

  Een kleine/fijne krul die zich in spiraal vorm uit, heeft daarentegen stevigheid nodig. Deze behandel je daarom met een product dat een lichte hold heeft. Verder heeft een grove krul juist gewicht nodig zonder hold. Als je een product met hold in een grove krul gebruikt, dan kan het gebeuren dat het haar vies oogt. Dan valt het bijvoorbeeld in strengen in plaats van in krullen.

  Naarmate je de producten langer gebruikt, merk je misschien dat het haar zwaarder wordt of dat de producten minder goed hun werk doen. Dit komt omdat het laagje dat om het haar gevormd wordt door de producten steeds dikker wordt. Daarom is het verstandig om jouw haar regelmatig te wassen met een goed reinigende shampoo. Dit product verzorgt jouw haar niet, maar gaat ervoor zorgen dat de laag van producten van jouw haar af gewassen wordt. Hierdoor heb je weer schoon haar en kunnen de krulproducten hun werk weer doen.

  do's and dont's

  Do’s en don’ts

  Natuurlijk wil je jouw krul zo mooi mogelijk in model hebben iedere dag. Daarom zijn er bepaalde dingen die je beter wel of niet kunt doen met jouw krul. Wij hebben ze speciaal voor jou hieronder verzameld.

  Do’s Dont’s
  Gebruik alle 3 de verzorgingsstappen (shampoo, conditioner en masker) uit dezelfde lijn. Deze producten versterken elkaar en komen zo het beste tot hun recht.

  Gebruik niet teveel product. Vaak denk je dat veel product ook veel werking geeft, maar teveel product maakt jouw haar zwaar en vet. Dit laat de krul juist niet tot zijn recht komen.

  Knijp het haar droog in plaats van het haar te wrijven na het wassen. Hiermee voorkom je dat de krullen langs elkaar schuren en pluizig worden.

  Kam of borstel jouw haar niet als het droog is. Hierdoor worden jouw krullen uit verband gehaald. Vervolgens gaan ze pluizen en ziet jouw haar er droog uit.

   Kam het haar als het nat is, bijvoorbeeld als er conditioner in jouw haar zit.

   Föhn jouw haar niet met hitte droog. Laat het eerder opdrogen aan de lucht of gebruik een diffuser. Hierdoor komen jouw krullen veel mooier in model.

   Droog de krullen met de föhn op de koele stand met een diffuser om de krullen meteen mooi in model te brengen.

   Knijpen, knijpen en nog meer knijpen, met of zonder product. Door te knijpen breng je de krullen het beste in model.


   advies

   Wij helpen je graag met jouw bos!

   Met tijd, aandacht en de juiste producten tover je ook jouw haar om in een mooie verzorgde bos krullen. Hieronder vind je een verzameling van producten die van toepassing zijn op jouw haartype. Wij van myHair zijn specialist op het gebied van haar en alles wat daarmee te maken heeft. Heb je onze hulp nodig? Dan hoef je alleen maar contact met ons op te nemen. Vervolgens geven wij jou antwoord op al je vragen. 

   Producten voor een krullend haar

   Bekijk hieronder de beste shampoo's, conditioners, maskers, serums etc. voor krullend haar!

   Shampooconditionermaskerleave-inserumHAARKUURHAARHERSTELLERlakstyling cremeschuimverstevigervoor en na behandelingenalle producten voor krullend haar