Veilig bestellen            Voor 22.00 uur besteld, direct verstuurd             Geen verzendkosten vanaf €40*

Selecteer land:
NL NL

0 artikelen - € 0,00

Recent toegevoegd

je heb niets in je winkelwagen.

Terug naar de vorige pagina

Grijs haar

Banner Grijs Haar

Grijs haar

Voor velen onder ons is grijs haar hét teken van ouder worden. Daarom zien veel mensen deze kleur liever gaan dan komen. Echter heeft grijs worden of grijs haar niet altijd te maken met ouderdom. Wij van myHair leggen je op deze pagina uit hoe dit precies zit en hoe je het beste jouw grijze haar kunt verzorgen. Dus heb je grijs haar? Ga er dan maar even goed voor zitten en ontdek alles wat je erover moet weten.

Hoe ontstaat grijs haar?

Hoe ontstaat grijs haar?

Grijs haar ontstaat doordat het haar zijn pigment verliest. Er wordt door het haarzakje dan geen melanine (pigment) meer aangemaakt. Hierdoor wordt het haar uiteindelijk pigmentloos. Wat overblijft is een wit (eigenlijk leeg) haar. Deze witte haren staan in de volksmond bekend als “grijs haar”.

  Dame 1Bij de een start dit proces al erg vroeg, bijvoorbeeld begin 20. De ander ziet echter pas op 70-jarige leeftijd voor het eerst een grijze haar. De leeftijd waarop je grijs haar krijgt is afhankelijk van jouw genen. Dit proces is namelijk genetisch bepaald. Maar hoe maken die witte haren het haar dan grijs? Doordat de witte haren zich gaan mengen met de resterende haren in de oorspronkelijke kleur oogt het haar grijs. Hoe donkerder de eigen haarkleur, hoe grijzer het haar eruit ziet.

  Hoe verzorg je grijs haar?

  Verzorging voor grijs haar

  Dame 2

  Door het verlies van melanine kan het grijs haar tevens soms wat stug en droog aanvoelen. Om dit goed te verzorgen en hydrateren raden wij aan om producten voor droog haar te gebruiken. Zo zijn bijvoorbeeld de Wella Invigo Nutri-Enrich Deep Nourishing producten een goede optie. Deze producten helpen namelijk droog haar te hydrateren en zorgen ervoor dat jouw grijze haar weer zacht en soepel wordt. Naast deze producten kun je eventueel een silver shampoo gebruiken om de kleur mooi fris te houden. Een myHair favoriet hiervoor is de L'Oréal Serie Expert Silver Shampoo.

  do's and dont's

  Do’s en don’ts

  Verder zijn er nog een paar dingen die je juist wel of niet moet doen als je grijs haar hebt. Speciaal voor jou heeft myHair deze do’s en don’ts hieronder verzameld.

  Do’s Dont’s
  Hydrateren, hydrateren en nog meer hydrateren Roken versnelt de afbraak van melanine en versnelt dus het grijs worden
  Accepteer het grijs worden of zoek met een professional naar een goede oplossing Voorkom een vitamine B12 tekort, omdat een gebrek hieraan het grijs worden tevens versneld
  Gebruik altijd een conditioner na het wassen
  Als je maar een paar grijze haren hebt, dan kun je deze er gewoon uit trekken met een pincet

  advies

  Wij helpen je graag

  Ben je op zoek naar de juiste verzorging voor grijs haar, maar kun je geen keuze maken? Ons team van professionals helpt je graag het juiste product te vinden. Ook als je van jouw grijze haar af wilt kunnen wij helpen. Dan maken we samen met jou een advies op maat. Dus wacht niet langer en bestel vandaag nog de juiste haarverzorgingsproducten bij myHair!

  Producten voor grijs haar

  Bekijk hieronder de beste shampoo's, conditioners, maskers, serums etc. voor grijs haar!

  Shampooconditionermaskerleave-inserumHAARKUURHAARHERSTELLERlakstyling cremeschuimverstevigervoor en na behandelingenalle producten voor grijs haar