Veilig bestellen            Voor 22.00 uur besteld, direct verstuurd             Geen verzendkosten vanaf €40*

Selecteer land:
NL NL

0 artikelen - € 0,00

Recent toegevoegd

je heb niets in je winkelwagen.

Terug naar de vorige pagina

Gevoelige hoofdhuid

Banner gevoelige hoofdhuid

Gevoelige hoofdhuid

Mooi en stralend haar begint bij een gezonde hoofdhuid. Een gevoelige hoofdhuid is erg vervelend. Het kan jeuken, het ziet er rood uit en kan het tevens zorgen voor schilfers. Heb jij last van een gevoelige hoofdhuid? En weet je niet wat je hieraan kunt doen? Gelukkig schiet myHair te hulp! Op deze pagina vertellen wij je waar het vandaan komt en nog belangrijker, hoe je het oplost.

Hoe ontstaat een gevoelige hoofdhuid?

Waar komt een gevoelige hoofdhuid vandaan?

Één op de drie mensen heeft last van een gevoelige hoofdhuid. Daarom is dit ook het meest voorkomende hoofdhuid probleem. Het ontstaat gemakkelijk, maar is in de meeste gevallen weer makkelijk op te lossen. Een gevoelige hoofdhuid kan verschillende oorzaken hebben:

 • Agressieve shampoo
 • Teveel borstelen
 • Stress
 • Tekort aan bepaalde vitamines
 • Te warm water gebruiken tijdens het douchen
 • Wisseling van seizoen

  Door al deze bovenstaande oorzaken droogt de hoofdhuid uit. Dit veroorzaakt vervolgens jeuk en zorgt dat de hoofdhuid rood wordt. Uiteindelijk gaat de hoofdhuid schilferen.


  Verschild tussen hoofdroos en gevoelige hoofdhuid!

  Niet verwarren met hoofdroos

  Dame 1Het komt vaak voor dat een gevoelige hoofdhuid wordt verward met roos. Dit zijn echter twee totaal verschillende hoofdhuid problemen. Ga je een gevoelige hoofdhuid aanpakken met een anti-roos shampoo? Dan maak je het eigenlijk alleen maar erger. Het verschil tussen deze twee is te zien aan de manier waarop de hoofdhuid schilfert. Is de hoofdhuid droog en rood en liggen er schilfers op die er makkelijk af gaan wanneer je krabt? Dan heb je te maken met een gevoelige hoofdhuid. Wanneer er op de hoofdhuid ronde, vette plekken te zien zijn met een rode rand en schilfers, dan spreken we over hoofdroos. Kortom, beide problemen moeten op een andere manier worden behandeld. Het is daarom belangrijk goed te kijken welk probleem bij jou van toepassing is.

  Verzorging voor gevoelige hoofdhuid

  Hoe verzorg ik mijn gevoelige hoofdhuid?

   

  Dame 2

  Er zijn een aantal dingen belangrijk bij het behandelen van een gevoelige hoofdhuid. Allereerst is het  belangrijk op zoek te gaan naar een shampoo die de hoofdhuid kan voeden. Denk bijvoorbeeld aan de L'Oréal Serie Expert Sensibalance Shampoo. Deze shampoo heeft de kracht om de hoofdhuid te herstellen.

  Ten tweede moet je opletten bij het gebruik van de shampoo. Wat belangrijk is bij het gebruik van de shampoo is dat je tijdens het in masseren goed met de vingers over de hoofdhuid wrijft. Hiermee wrijf je de schilfers los en kan de hoofdhuid zichzelf gaan vernieuwen. Je zal merken dat het probleem na de eerste wasbeurt erger wordt. Naarmate de tijd vordert en je vaker met de shampoo wast zal het probleem echter verminderen. Merk je dat het probleem verdwenen is? Stop dan met de shampoo en pak deze pas weer als het probleem terugkeert.

  do's and dont's

  Do’s en don’ts

  Zoals voor elk haartype geldt, zijn er dingen die je juist moet doen en zaken die je moet laten. Speciaal voor iedereen met een gevoelige hoofdhuid heeft myHair hier de do’s en don’ts verzameld.

  Do’s Dont’s
  Wees voorzichtig met jouw hoofdhuid en krab niet teveel

  Draag zo min mogelijk hoofddeksels

  Voed jouw hoofdhuid met de juiste shampoo

  Gebruik geen anti-roos shampoo

   Wrijf goed met de vingers over de hoofdhuid tijdens het wassen

   Was je haar niet te vaak


   advies

   We helpen je graag verder!

   Mocht je toch nog vragen hebben of heb je na het gebruiken van de juiste producten nog last van een gevoelige hoofdhuid? Ook dan staat myHair voor je klaar. Onze experts beantwoorden graag al jouw vragen en geven tegelijk een persoonlijk advies indien gewenst. Dan gaan we samen op zoek gaan naar de juiste behandeling voor jouw haar.

   Producten voor een gevoeligde hoofdhuid

   Bekijk hieronder de beste shampoo's, conditioners, maskers, serums etc. voor een gevoelige hoofdhuis!

   Shampooconditionermaskerleave-inserumHAARKUURHAARHERSTELLERlakstyling cremeschuimverstevigervoor en na behandelingenalle producten voor een gevoelige hoofdhuid