Veilig bestellen            Voor 22.00 uur besteld, direct verstuurd             Geen verzendkosten vanaf €40*

Selecteer land:
NL NL

0 artikelen - € 0,00

Recent toegevoegd

je heb niets in je winkelwagen.

Terug naar de vorige pagina

Gekleurd haar

Banner Gekleurd Haar

Gekleurd haar

Wanneer je jouw haar gekleurd hebt dan stelt je haar andere eisen voor haarverzorgingsproducten. Weet jij alleen niet goed welke producten je het beste kunt gebruiken  en kan je wel wat hulp gebruiken? Wij van myHair staan voor je klaar. Zo is gekleurd haar ten eerste onder te verdelen in twee categorieën, namelijk gekleurd haar en ontkleurd haar. In beide gevallen heeft een kleurmiddel ervoor gezorgd dat de textuur van het haar is veranderd. Hierdoor heeft het gekleurde haar net andere zorg nodig dan natuurlijk haar.

Wat is gekleurd haar/

Wat is gekleurd haar?

We beginnen met het toelichten van de eerste categorie geverfd en gekleurd haar. Als je gekleurd haar hebt, dan betekent dit dat jouw haar donkerder is gekleurd. Tijdens dit proces wordt er door de kleuring diverse kleurpigmenten aan het haar toegevoegd. Deze maken namelijk de nieuwe kleur. Afhankelijk van het type kleuring kan het volgende gebeuren:

    • Dame 1De kleurpigmenten gaan in het haar. Dit is een permanente kleuring.
    • De kleurpigmenten zitten in/om het haar. Dat noemen we een semipermanente kleuring.
    • De kleurpigmenten gaan om het haar zitten. Dit is een demi-permanente kleuring.
Al deze kleuringen hebben hun eigen voor- en nadelen. Zo heb je bij een semi permanente kleur weinig tot geen uitgroei, maar wordt de kleur wel lichter naarmate de tijd vordert. Een permanente haarverf verkleurt niet, maar zorgt wel voor een uitgroei. Daarbij geldt hoe dieper de pigmenten in het haar zitten, hoe langer de kleur houdbaar is. Afhankelijk van jouw wensen kijkt de kapper welke kleuring het best toe te passen is op jouw haar.

Wat is ontkleurd haar?

Wat is ontkleurd haar?

Dame 2

Als tweede optie kun je ontkleurt haar hebben. In tegenstelling tot gekleurd haar zijn er bij ontkleurt haar juist pigmenten uit het haar gehaald in plaats van toegevoegd. Denk hierbij aan highlights of bijvoorbeeld een balayage. Dit krijg je bijvoorbeeld met een permanente kleuring of met een blondering. Tijdens deze processen worden er kleurpigmenten uit het haar gehaald. Dat verandert vervolgens de samenstelling van het haar. Hierdoor valt na dit proces ontkleurd haar ook onder de categorie “beschadigd haar”, omdat de samenstelling nu anders is. Pigment is namelijk een bouwstof van het haar: hoe meer je hiervan weghaalt, hoe slapper het haar wordt. Het is dus van groot belang het haar goed te verzorgen, maar hoe doe je dit?

Hoe verzorg je gekleurd en ontkleurd haar?

Ontkleurd of gekleurd haar verzorgen

Beide categorieën hebben andere verzorging nodig. Bij gekleurd haar kies je voor producten uit de groep ‘gekleurd haar’. Deze producten zorgen ervoor dat jouw haarkleur zolang mogelijk mooi blijft, maar ook dat de kleur zijn glans behoudt. Heb jij gekleurd haar? Dan kun je bijvoorbeeld voor de producten uit de Redken Color Extend Magnetics lijn kiezen. Tip van myHair: koop naast een shampoo voor de reiniging ook altijd  een conditioner van hetzelfde merk uit dezelfde lijn. Tijdens het wassen worden de haarschubben namelijk open gezet en deze sluit je vervolgens weer af door een conditioner te gebruiken.

Ontkleurd haar heeft een iets intensievere verzorging nodig in verhouding tot gekleurd haar. Omdat tijdens het ontkleuren het pigment (oftewel de bouwstof) is verwijderd, is het belangrijk dit ook weer op te bouwen. Dit realiseer je door gebruik te maken van producten die beschikken over deze kracht. De aanrader van myHair voor ontkleurd haar zijn Schwarzkopf BC Peptide Repair Rescue producten. Net als bij gekleurd haar is het voor ontkleurd haar belangrijk om naast een shampoo ook een conditioner te gebruiken. Kies deze altijd uit dezelfde lijn zodat de producten elkaar kunnen versterken.

do's and dont's

Daarnaast zijn er een paar zaken die je absoluut wel of juist helemaal niet moet doen met ontkleurd of gekleurd haar. Om je een handje te helpen hebben de haarstylisten van myHair dit alles voor jou op een rij gezet in de vorm van do’s en don’ts.

Do’s Dont’s
Gebruik altijd een conditioner na het wassen Zwem niet in chloor of zeewater
Laat jouw haar kleuren door een professional Borstel jouw haar niet te vaak
Borstel jouw haar voorzichtig Ontkleur haren die al eens ontkleurd zijn niet nog eens                                

advies

Wij helpen je graag

Naast een breed assortiment aan producten beschikt myHair zoals je wel hebt gemerkt ook over haarprofessionals. Heb je na al deze informatie over ontkleurd en gekleurd haar nog vragen? Wil je bijvoorbeeld een persoonlijk advies hoe je jouw gekleurde haar het beste kan verzorgen? Neem dan gerust contact met ons op. Onze professionals staan klaar met alle antwoorden en geven je graag een goed advies!

Producten voor gekleurd haar

Bekijk hieronder de beste shampoo's, conditioners, maskers, serums etc. voor gekleurd haar!

Shampooconditionermaskerleave-inserumHAARKUURHAARHERSTELLERlakstyling cremeschuimverstevigervoor en na behandelingenalle producten voor gekleurd haar