Veilig bestellen            Voor 22.00 uur besteld, direct verstuurd             Geen verzendkosten vanaf €40*

Selecteer land:
NL NL

0 artikelen - € 0,00

Recent toegevoegd

je heb niets in je winkelwagen.

Terug naar de vorige pagina

Fijn haar

Banner Fijn haar

Fijn haar

We zijn als mens allemaal anders. Hierdoor zijn er veel verschillende haarsoorten. Zo heb je naast dik haar, krullend haar en weerbarstig haar ook fijn haar. Fijn haar wordt ook wel ‘dun haar’ genoemd. Maar hoe komt het dat jij fijn haar hebt? En hoe ga je hier vervolgens het beste mee om? myHair legt het allemaal uit op deze pagina.

Wat is fijn haar?

Wat is fijn haar?

Dame 1

Veel mensen denken dat je alleen fijn haar hebt als je simpelweg weinig haar hebt. Echter is niets minder waar. Ook mensen met een enorme bos haar kunnen fijn haar hebben. De term “fijn” zegt namelijk iets over de diameter van het haar. De diameter van het haar wordt opgemeten met een haarmicrometer. Is het haar tussen de 0,03 en 0,05 millimeter? Dan spreken we van fijn haar. Dit zegt echter nog niets over de hoeveelheid haren. Gemiddeld heeft een persoon zo rond de 100 haren per cm2. Als jij fijn haar hebt in diameter en ook maar 70 haren per cm2, dan we spreken van dun haar. Helaas is de haardikte en de hoeveelheid haar iets wat genetisch is bepaald en waar je zelf niets aan kunt veranderen.

Gelukkig heeft fijn haar een hoop voordelen! Dus wees niet getreurd. Zo kun je door gebruik van de juiste haarproducten makkelijk meer volume in het haar krijgen. Daarnaast zit je minder lang bij de kapper en hoef je minder product te gebruiken bij het wassen van jouw haar. Bovendien is het ook erg prettig in de zomer: je kunt je haar namelijk makkelijk vastzetten. Tijdens erg warme dagen scheelt het tevens een hoop hitte in tegenstelling tot dik haar.

  Fijn haar is helaas wel kwetsbaarder dan dik haar. Zo heeft fijn haar eerder last van slijtage en zal het in veel gevallen ook moeilijk lang groeien. Verder kan dit haartype minder goed tegen kleurbehandelingen, met name het ontkleuren. Omdat het haar van zichzelf kwetsbaarder is, zal het haar tijdens deze behandeling sneller beschadigen. Wees dus altijd erg zorgvuldig met jouw fijne haar. Gebruik daarnaast de juiste producten om jouw haar goed te onderhouden.

  Verzorging voor fijn haar

  De verzorging van fijn haar

  Dame 2

  Afhankelijk van de conditie van het haar zijn er verschillende producten die je kunt gebruiken voor fijn haar. Is jouw haar gezond? Wil je het graag in deze conditie houden en meer volume creëren? Dan zijn de producten uit de Kérastase Résistance Volumifique lijn perfect voor jou. Met deze producten behoud je namelijk de luchtigheid van het haar, omdat je het haar sterk reinigt en daarna afsluit met een gel-conditioner. Dit resulteert in meer volume!

  Omdat fijn haar kwetsbaar is, zou het kunnen dat jouw haar helaas beschadigd is. Dan is het belangrijk dat je jouw haar extra voeding geeft om het weer zijn natuurlijk kracht terug te geven. Goede producten hiervoor zijn die uit de Redken Extreme lijn. Deze producten zitten namelijk boordevol proteïne. Hiermee kun je jouw haar van binnenuit herstellen, waardoor het haar zijn veerkracht weer terug krijgt!

  do's and dont's

  Do’s en don’ts

  Ook met fijn haar zijn er bepaalde dingen die je beter wel en niet kunt doen om het zo lang mogelijk gezond en in model te houden. Hier geeft myHair wat praktische tips.

  Do’s Dont’s
  Wees altijd voorzichtig met fijn haar

  Borstel jouw haar niet te vaak

  Kleur jouw haar  op een ‘zachte’ manier

  Blondeer jouw haar helemaal niet

  Gebruik iedere keer na het wassen een conditioner (bij voorkeur gel-conditioner)

  Gebruik geen producten met oliën

  Slaap met jouw haar vast  advies

  Hulp nodig bij het verzorgen van jouw fijne haar??

  Heeft het lezen van dit verhaal vragen bij je opgeroepen? Of heb je behoefte aan een persoonlijke diagnose van een van onze haarexperts? Bij myHair zit je dan goed! Wij staan namelijk altijd voor je klaar om een goed antwoord te geven op al jouw vragen. Zo weet je precies wat je moet doen om ook jouw haartype optimaal te verzorgen.

  Producten voor fijn haar

  Bekijk hieronder de beste shampoo's, conditioners, maskers, serums etc. voor fijn haar!

  Shampooconditionermaskerleave-inserumHAARKUURHAARHERSTELLERlakstyling cremeschuimverstevigervoor en na behandelingenalle producten voor fijn haar