Veilig bestellen            Voor 22.00 uur besteld, direct verstuurd             Geen verzendkosten vanaf €40*

Selecteer land:
NL NL

0 artikelen - € 0,00

Recent toegevoegd

je heb niets in je winkelwagen.

Terug naar de vorige pagina

Dik haar

Banner Dik haar

Dik haar

Het hebben van dik haar is in veel gevallen erg fijn. Je kunt er mooie modellen mee creëren en het ziet er prachtig uit. Maar zo’n volle bos haar heeft wel iets meer tijd en aandacht nodig in verhouding tot andere haartypes. Door de juiste producten te gebruiken kun je jouw prachtige haren het best tot hun recht laten komen. Maar welke producten zijn geschikt voor jouw haar? Op deze pagina vertelt myHair je alles wat je moet weten over het haartype “dik haar”. Lees dus gerust verder en ontdek hoe jij het beste resultaat behaalt.

Wat is dik haar?

Wat is dik haar?

Iedereen met fijn haar zal denken dat het hebben van dik haar fantastisch is. Maar ook aan dik haar zitten nadelen. Als je een bad hair day hebt, dan heb je ook echt een enorme bad hair day. Dik haar komt voor in allerlei vormen en maten. Zo is er bijvoorbeeld een groot verschil tussen dik haar en simpelweg veel haar hebben. Dik haar slaat op de diameter van jouw haar. Dit kun je alleen meten met een haar micrometer. Deze hebben ze in de meeste salons en hier kun je naar vragen tijdens je behandeling. Als jouw haar in diameter boven de 0.06 mm doorsnede is, dan kun je spreken over dik haar.

  Dame 1

  Wil je weten of jouw haar dik is? Je kunt het vergelijken met een touw. Een dun garen om mee te naaien raakt snel in de knoop, terwijl een touw waarmee je een boot vast maakt aan de kant veel minder snel in de knoop gaat. Pak een haar van jezelf en houdt hem in je handen. Wrijf vervolgens je handen over elkaar. Is de haar niet in de knoop? Dan heb je dik haar.

  Het opsteken van jouw haar is lastig, omdat het door de dikte ook zwaarder is. Als je 2 keer jouw hoofd schudt, dan hangt het model alweer op half 11. Daarnaast past een elastiekje niet om jouw haar en ook het dragen van een muts of hoed is soms lastig. Uiteraard zijn er ook veel voordelen. Als jouw haar goed in model zit, dan is het natuurlijk prachtig. Bovendien is er geen beter haar om een mooie vlecht mee te maken. Zelfs in de winter doet jouw haar dienst, namelijk als heerlijk warm deken op je rug. Dus hoe verzorg je jouw dikke haar optimaal?

  Verzorging voor Dik haar

  Verzorging voor dik haar

  Dame 2

  Speciaal voor dik haar zijn producten ontwikkeld die een laagje om het haar vormen waardoor het haar gladder en beter gehydrateerd wordt. Dit zijn vaak dikke producten qua structuur. Denk hierbij aan leave-in conditioners, styling crèmes en keratine producten. In het verleden (en nog steeds in niet-professionele producten) werden voor deze producten siliconen gebruikt. Deze vormen als het ware een plastic laagje om het haar om het glad te laten lijken. Dit klinkt misschien heel onschuldig, maar dat is het zeker niet. Dit laagje is namelijk moeilijk weg te wassen. Hoe vaker je deze producten gebruikt, hoe groter dat laagje wordt. Gelukkig hebben ze tegenwoordig andere ingrediënten gevonden die siliconen vervangen en toch dezelfde werking hebben.

  Deze ingrediënten zijn wel makkelijk weg te wassen met water. Hierdoor wordt het laagje dus niet opgebouwd, maar bij elke wasbeurt weer netjes weggespoeld. De producten temmen dus als het ware jouw haar om het op die manier goed te modelleren. Daarnaast is het ook belangrijk dat je alle producten (de 3 stappen van het reiniging ritueel oftewel shampoo, conditioner en masker) uit dezelfde verzorging lijn gebruikt. Deze producten zijn namelijk zo ontwikkeld dat ze elkaar versterken en op die manier jouw haar het beste tot zijn recht laten komen. Het beste is om jouw haar niet iedere dag te wassen. Wat je wel kunt doen is iedere dag een serum of leave-in crème te gebruiken om de puntjes van jouw haar te hydrateren.

  do's and dont's

  Do’s en don’ts

  Ook met dik haar zijn er bepaalde dingen die je beter wel en niet kunt doen om het zo lang mogelijk gezond en in model te houden. Hier geeft myHair wat praktische tips.

  Do’s Dont’s

  Hydratatie is heel belangrijk. Dik haar oogt snel droog, dus gebruik bijvoorbeeld iedere dag een serum.

  Pas op met hitte bronnen. Dik haar oogt al snel pluizig en droog, dus wees voorzichtig om jouw haar niet onnodig te beschadigen.

  Laat jouw haar daarnaast regelmatig knippen.

  Ga niet met nat haar naar buiten.

  Laat eventueel jouw haar luchtig maken (uitdunnen).

  Wrijf jouw haar niet droog, maar knijp met een handdoek. Dit voorkomt slijtage.

  Slaap met een vlecht in om klitten en slijtage te voorkomen.

  Föhn ten slotte jouw haar niet te warm. Dit gaat misschien iets sneller, maar een te hoge temperatuur is erg slecht voor jouw haar.

  Gebruik een goede borstel voor jouw haar.

  Sla een keer een wasbeurt over en gebruik in plaats hiervan droogshampoo.

  Borstel jouw haar voordat je het gaat wassen of als er conditioner in zit.


  advies

  Hulp nodig?

  Kortom, dik haar heeft best wat tijd en aandacht nodig. Met de juiste producten ben je gelukkig al een heel eind op weg naar een mooie, glanzende bos haar die de hele dag perfect in model zit. Hieronder vind je de producten die toepasselijk zijn op jouw haartype. Kom je er zelf niet uit of wil je graag wat vragen stellen? Neem dan contact met ons op. Onze deskundige medewerkers helpen je en geven indien nodig een persoonlijk advies.

  Producten voor dik haar

  Bekijk hieronder de beste shampoo's, conditioners, maskers, serums etc. voor dik haar!

  Shampooconditionermaskerleave-inserumHAARKUURHAARHERSTELLERlakstyling cremeschuimverstevigervoor en na behandelingenalle producten voor dik haar