Veilig bestellen            Voor 22.00 uur besteld, direct verstuurd             Geen verzendkosten vanaf €40*

Selecteer land:
NL NL

0 artikelen - € 0,00

Recent toegevoegd

je heb niets in je winkelwagen.

Terug naar de vorige pagina

Blond haar

Hoe verzorg je blond haar?

Blond haar: Advies en verzorging 

Ben jij van nature blond of is je haar blond gekleurd? Heb jij grijs blond, goud blond, donker blond, licht blond, asblond of misschien caramel blond haar? Blond word vaak gezien als één kleur, maar blond haar is er in alle vormen en maten. Maar welke verzorging past nu bij welk blond haar? 

Wat is blond Haar?

Wat is blond haar?

5% van de wereldbevolking heeft blond haar van nature!

Natuurlijk blond is een weinig voorkomende kleur, slechts 5% van de wereldbevolking heeft deze haarkleur van nature. Dus dan kun je je wel bedenken dat veel van de blonde kleuren die je om je heen ziet gecreëerd zijn. Of het haar nu van nature blond is of blond gekleurd, blond haar heeft goede verzorging nodig. Dit komt omdat het haartype snel verzwakt of beschadigd kan raken.  

Blond haar bevat (in tegenstelling tot andere haarkleuren) weinig pigment. Pigment is een van de bouwstoffen die het haar sterk maakt en als dit onderdeel in mindere mate aanwezig is maakt dit het haar dus zwakkerDaarom is een goede verzorging uiterst belangrijk om het haar in de goede conditie te houden of de conditie zelfs te verbeteren.  

Wat doen producten voor blond haar?

Welk product kies je en wat doet het met je haar?

Als je op zoek bent naar producten voor blond haar is het goed om bij jezelf te raden te gaan wat je nu eigenlijk van een product verwacht. Vind je het vooral belangrijk dat de kwaliteit van je haar behouden blijft of wordt verbeterd? Of ben je juist op zoek naar producten die invloed hebben op de blonde kleur van je haar?  

Producten die de haarkwaliteit waarborgen zijn zo ontwikkeld dat ze blond haar versterken en glans geven. En dan zijn er ook nog de producten die de haar kwaliteit verbeteren. Deze zijn met name bedoeld voor haar dat beschadigd is door de blond look van het haar ontkleuren. Deze producten kun je ook zoeken binnen het haartype beschadigd haar en vind je hier 

De producten die bedoeld zijn voor het onderhouden van de kleur bevatten kleurpigmenten. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een zilvershampoo. De beste silvershampoos vind je bij Kérastase Blond AbsoluDeze shampoo neutraliseert de warme/gele tonen in het haar en kunnen de kleur weer mooi helder maken. En zo zijn er ook verschillende producten die het haar juist een mooie warme goud tint kunnen geven. Ook rood, roze of paars is mogelijk door de pigmenten die aan de shampoo zijn toegevoegd.  

Tip: Gebruik regelmatig een zilvershampoo

Wees wel voorzichtig met deze producten, hoe vaker je ze gebruikt hoe meer kleurpigment ze achter laten in je haar, ook deze producten zorgen voor verminderde verzorging. Kies er daarom voor deze producten af te wisselen met een verzorgende shampoo zodat het haar wel voldoende verzorging krijgt


Gebruik daarnaast ook altijd na het wassen een conditioner of masker. Deze zorgen ervoor dat je haarschubben weer netjes sluiten en houden hierdoor de kleurpigmenten langer in het haar.  

do's and dont's

Do's & Dont's

Je mooie blonde haar wil je natuurlijk het liefst in de beste conditie houdenDaarom zijn er bepaalde dingen die je beter wel en beter niet met je haar kunt doen. Hier een aantal dingen op een rijtje. 

Do’s Dont’s
Blond haar is kwetsbaar, dus wees ten alle tijden voorzichtig met je haar  Vermijd het gebruik van hittetools(stijltang, krultang en föhn) zoveel mogelijk 
Borstel het haar zo min mogelijk   Vermijd het ontkleuren van het haar, wil je dit toch doen raadpleeg dan een van onze hairstylisten wat voor jou de beste optie is 
Begin altijd bij de punten met borstelen en borstel langzaam naar boven  Ga nooit slapen met nat haar 
Gebruik altijd een conditioner of masker na het wassen 
Maak niet elke wasbeurt gebruik van een gepigmenteerde shampoo, dit kan het haar uitdrogen 
Slaap als het kan met je haar in een vlecht, dit voorkomt wrijving over je kussen     
Borstel/kam het haar nooit als het nat is, tenzij er conditioner in het haar zit 
Gebruik altijd een hittebeschermer als je een hittetool gaat gebruiken                                                                                              


advies

Advies

Blond haar is kwetsbaar en heeft dus aandachtige zorg nodig. Deze zorg kun je het haar geven door de juiste producten te gebruiken. Hieronder vind je een selectie van producten die van toepassing zijn op jouw haartype. 

Dus wil je de beste verzorging voor je haar? Bekijk dan hieronder dan de beste haarproducten voor blond haar.

Producten voor blond haar

Shampooconditionermaskerleave-inserumHAARKUURHAARHERSTELLERlakstyling cremeschuimverstevigervoor en na behandelingenBlond Haar