Veilig bestellen            Voor 22.00 uur besteld, direct verstuurd             Geen verzendkosten vanaf €40*

Selecteer land:
NL NL

0 artikelen - € 0,00

Recent toegevoegd

je heb niets in je winkelwagen.

Terug naar de vorige pagina

Beschadigd haar

Help, Ik heb last van beschadigd haar!

Beschadigd haar, hoe te herstellen?

Heb jij “last” van beschadigd haar? Dat is natuurlijk heel vervelend, het liefst wil je zo snel mogelijk weer gezond en glanzend haar. Dat kost wat tijd en aandacht, maar door het gebruik van de juiste producten kun je dit probleem oplossen

Producten voor beschadigd haar

Shampooconditionermasker

Beschadigd haar, Wat nu?

beschadigd vs gezond

Je hebt inmiddels geconstateerd dat je beschadigd haar hebt, maar probeer eens voor jezelf na te gaan hoe dit gekomen is. Het is belangrijk te beginnen bij de oorzaak, als je deze namelijk niet aanpakt kun je het probleem misschien alleen maar groter maken.

Beschadigd haar is heel vervelend. Vaak verliest het haar zijn glans, voelt droog en stug aan en heeft het ook nog eens gespleten punten of breekt het haar zelfs af. Als jij deze kenmerken hebt kun je er vanuit gaan dat je beschadigd haar heb, maar wat nu?

Wat zijn de oorzaken van beschadigd haar?

Wat zijn de oorzaken van beschadigd haar?

  • Chemisch behandeld haar

Is je haar chemisch behandeld? Dus ontkleurt, gekleurd of misschien heb je wel een permanent in je haar. Dit zijn de meest voorkomende oorzaken van beschadigd haar. Tijdens deze behandeling word namelijk de samenstelling van het haar veranderd, de bouwstoffen die het haar stevig maken worden doorbroken of zelfs verwijderd, hierdoor word het haar verzwakt. 

  • Stylingtools

Wat ook een oorzaak kan zijn is het gebruik van hitte bronnen denk hierbij aan een föhn, krultang, stijltang etc. Vaak worden deze bronnen op een veel te hoge tempratuur gebruikt die niet geschikt is voor het haar of wordt er geen gebruik gemaakt van een heat protector. Het haar bestaat voor een groot deel uit vocht, door onverstandig om te gaan met deze tools brand je als het ware vocht uit het haar en zal je dus merken dat het haar sterk uitdroogt.

Bekijk hier de beste shampoo voor beschadigd haar. Wil je ook gelijk de beste conditioner voor beschadigd haar erbij kijk dan hier.

Wat doen producten voor beschadigd haar?

Wat doen de producten die voor beschadigd haar geschikt zijn?

Na het constateren van het probleem kun je opzoek gaan naar producten die ervoor gaan zorgen dat je haar weer hersteld word. Producten voor beschadigd haar hebben de kracht het haar weer van binnen uit te herstellen, dit komt door de samenstelling. Ze geven je haar zijn beweging en glans weer terug

Bruin haar na behandeling van de beschadiging

Ieder merk heeft een lijn met een shampoo voor beschadigd haar en nog veel meer producten die helpen het beschadigde haar te herstellen. Echter betekend dat niet dat het en goede shampoo voor beschadigd haar is. Dus wat doen deze producten nu eigenlijk? Zoals al eerder benoemd, word door invloeden van buitenaf de samenstelling van het haar veranderd, hierdoor word het haar verzwakt. 

De producten voor beschadigd haar zijn zo samengesteld dat ze het haar van binnenuit weer gaan herstellen. Ze gaan de doorbroken of verwijderde bouwstoffen weer aanvullen. Je kan het zien als het bouwen van een muur, als je de voegen tussen de stenen vandaan haalt stort de muur in. Dit gebeurt ook bij het haar als je de samenstelling veranderd. De producten gaan ervoor zorgen dat er weer opnieuw voegen tussen de stenen komen waardoor het weer een stevige muur word. 

Blonde krullen na behandeling van de beschadiging

Voor een intensieve verzorging gebruik je ook nog eens in de 2 á 3 wasbeurten een masker. Door het combineren van al deze producten ontvangt het haar alle nieuwe bouwstoffen die het nodig heeft om weer volledig gezond te worden.

De shampoo is het product waaraan de bouwstoffen zijn toegevoegd, het zet de haarschubben open en kan hierdoor goed doordringen in het haar. Hierna gebruik je een conditioner om het haar te “sealen”. Deze sluit de schubben waardoor het product goed kan worden opgenomen in het haar.

Bekijk hier de beste maskers voor beschadigd haar. En wil je hierbij een lekkere leave-in? Bekijk hier dan de beste leave-ins voor beschadigd haar.

do's and dont's

Je wilt natuurlijk dat jou beschadigde haar zo snel mogelijk weer hersteld wordt en daarom zijn er bepaalde dingen die je beter wel of niet met je haar kunt doen.

Do’s Dont’s
Wees voorzichtig met je haar! Vermijd het gebruik van hittetools!
Borstel altijd vanuit de punt van het haar rustig naar boven. Hiermee voorkom je hard trekken aan het haar en ga je afbreken tegen. Probeer het ontkleuren van het haar zoveel mogelijk te voorkomen. Wil je het haar toch ontkleuren? Raadpleeg dan een van onze haarstyliste wat de beste optie hiervoor zou zijn.
Vouw tijdens het drogen de handdoek om het haar heen en knijp het droog i.p.v. te wrijven  Ga niet slapen met nat haar!
Ga je met je haar in de zon? Bescherm het dan met een “haar zonnebrand” deze vind je hier Wrijf niet met de handdoek door het haar als je het droog maakt.
Slaap met een vlecht in het haar als dit mogelijk is. Hiermee voorkom je wrijving over je kussen
Was je haar niet vaker dan 3 x per week, hierdoor geef je het haar, in de dagen dat je het niet was, tijd genoeg om de producten goed op te kunnen nemen in het haar
Bovenal gebruik producten voor beschadigd haar en wees hiermee consequent. Je zal na een korte periode merken dat je haar weer zacht word en zijn glans terug krijgt.

Bekijk hier de beste serums voor beschadigd haar.

advies

Beschadigd haar heeft aandachtige zorg nodig met de juiste producten (en ook een klein beetje geduld). Kies alle 3 de verzorging stappen (Reinigen, verzorgen en modeleren) uit een lijn voor beschadigd haar. De producten versterken elkaar en kunnen hierdoor jou beschadigde haar weer omtoveren in glanzend en gezond haar. 

Dus wil je de beste verzorging voor je haar? Bekijk dan hieronder dan de beste haarproducten voor beschadigd haar.

Producten voor beschadigd haar


Shampoo
conditionermaskerleave-inserumHAARKUURHAARHERSTELLERlakstyling cremeschuimverstevigervoor en na behandelingenalle producten voor beschadigd haar