Futloos, statisch en plat zijn drie woorden die de conditie van jouw haar omschrijven tijdens de wintermaanden. ’S morgens zo je best gedaan om jouw haar perfect te stylen, maar er kan ieder moment een enorme sneeuw-, hagel-, of regenbui uit de lucht vallen. Jouw verlangen naar de brandende zomerzon wordt met de minuut groter…. Om jouw haar winterproof te maken hebben wij een aantal tips voor jou op een rij gezet:

Tip 1: Was jouw haar niet dagelijks

Door de kou droogt jouw hoofdhuid sneller uit. Was jouw haar daarom niet te veel. Kies vaker voor een droogshampoo, zodat je weer met een frisse look voor de dag kunt komen.

 

Tip 2: Behandel jouw haar als een tweede huid

Vooral met deze koude temperaturen heeft jouw haar extra verzorging nodig. Gebruik een vochtinbrengende shampoo en conditioner. Zo voorkom je dat jouw haar uitdroogt. Ook is jouw haar vaak dof tijdens de wintermaanden. Om jouw haar zijn shine terug te geven kan je de volgende producten gebruiken:

Tip: Behandel jouw haar met liefde en kam jouw haar zeer voorzichtig.

 

Tip 3: Tem jouw statische haar

Blijft jouw haar statisch door de kou of zet jij net jouw muts af? Spray een beetje haarlak op jouw borstel en kam jouw haar voorzichtig.

 

Tip 4: Droog altijd jouw haar

Hoe verleidelijk het ook is om in de winter extra lang onder de warme dekens te blijven liggen en vervolgens met jouw natte haar naar buiten te lopen. Doe dit niet!! Nat haar kan door de koude temperatuur bevriezen en vervolgens beschadigen en afbreken. Dit wil natuurlijk niemand. Gebruik daarom een van onze föhns om jouw haar te drogen.

 

Tip 5: Me-time voor jouw haar

Neem een keer in de week de tijd om jouw haar te verzorgen met een voedend masker. Hierdoor krijgt jouw haar weer een enorme boost. Goodbye futloos haar.

 

Tip 6: Style jouw haar zo min mogelijk

De temperatuurverschillen in de winter zijn niet goed voor jouw haar. Van een heerlijk warme temperatuur binnen naar een koude droge lucht buiten. Jouw haar heeft een hoop te verduren. Kies daarom voor de juiste haarverzorginsproducten en föhn, stijl en krul jouw haar zo min mogelijk. Kan jij echt niet zonder jouw dagelijkste stijlingsritueel? Gebruik dan een goede bescherming tegen de hitte van jouw stylingtool.