Eerste hulp bij keuzestress

De feestdagen zijn in aantocht en dit jaar wil jij er natuurlijk helemaal op en top uitzien! Daarom heb je besloten om een stijltang te kopen. Wij helpen je graag op weg met het uitkiezen van een stijltang.

Beste stijltang

De allerbeste stijltang is er één die goed aansluit bij jouw wensen en haartype. Voordat je een keuze maakt, zet eerst eens voor jezelf het volgende op een rijtje:

  • Hoe vaak wil ik mijn stijltang gaan gebruiken? 
  • wat voor type haar heb ik? 
  • Wil ik stijl haar of krullen maken, of allebei? 

Als je hier antwoord op hebt, kan je de perfecte stijltang uitkiezen

 

 

Keramische stijltang of titanium stijltang?

De platen in een stijltang kunnen verschillend van materiaal zijn. Je hebt de optie volledige keramische of titanium platen, of platen met een keramische of titanium coating. Onder de coating zitten vaak aluminium platen.

 

Hoe vaak gebruik je je stijltang? 

Wanneer je de stijltang bijvoorbeeld alleen voor feestjes wilt gebruiken zijn platen met een coating prima. Gebruik je hem heel intensief? Dan kan je beter iets meer geld uitgeven en gaan voor een stijltang met echte keramische of titanium platen. Waarom? De keramische of titanium coating zorgt dat de warmte constant blijft en goed verdeeld wordt over de platen. Wanneer je je stijltang heel intensief gebruikt, zal de coating vrij snel van je stijltang slijten en beschadigt het aluminium je haar.

We hebben voor dik haar, dun haar en pluizig haar de belangrijkste punten op een rijtje gezet. Dus scroll naar je haartype en lees rustig verder!

 

Stijltang voor dik haar

Dik haar heeft wat meer tijd nodig om stijl te maken, dit komt omdat het even duurt voordat je dikke haar de warmte van je stijltang heeft opgenomen en zich opnieuw vormt. De voorkeur bij dik haar is een stijltang met titanium platen. Dit omdat titanium een sterk materiaal is, je stijltang gaat dus langer mee en je dikke haar is sneller stijl.

Een ander belangrijk element om op te letten met dik haar is temperatuur. Zorg dat je je stijltang heet genoeg kan maken, ons advies is een tang de die 220 graden haalt. Wist je dat er in temperatuurregeling diverse opties zijn? Sommige stijltangen kun je instellen in trappen van 10 graden, anderen hebben alleen 150, 180 en 230 graden als insteltemperatuur. 

Tot slot is het handig om goed te kijken naar de grootte en breedte van de platen. Wanneer de platen wat groter zijn hoef je niet met hele kleine lokken te werken. Dit is met een stijltang met gewone platen wel nodig, anders wordt je haar niet warm genoeg. Met bredere platen ben je dus sneller klaar.

 

Stijltang voor fijn haar

Fijn haar neemt heel makkelijk de warmte van je stijltang over. Ga daarom voor keramische platen, dit materiaal is iets zachter dan titanium en dat is voor fijn haar wel prettig. 

Voor fijn haar is het exact kunnen instellen van de temperatuur erg belangrijk. Stijl je je haar te warm, kan je het onnodig beschadigen. Een stijltang die 180 graden wordt, is vaak al warm genoeg.

Ga daarnaast voor een stijltang met smalle platen, op deze manier kan je makkelijk werken en je zorgt ervoor dat je je haar niet onnodig warm maakt.

 

Stijltang voor kroeshaar, pluizig haar of black hair

Kroezig of pluizig haar stijlen is een vak apart. Net als dik haar laat het zich wat moeilijker stijlen. We adviseren je een stijltang die goed warm kan worden, tot 220 graden en met titanium platen. 

Wanneer je gebruik maakt van een stoomstijltang, zorg dan dat je snel werkt. Op deze manier gebruik je namelijk weinig stoom. Als je teveel stoom gebruikt, heb je kans dat je haar weer gaat pluizen van het vocht.

 

Krullen met stijltang

Met sommige stijltangen kan je ook krullen maken, handig! Wat voor krullen wil je? Fijne of juist wat grovere krullen? Hoe smaller je tang, hoe fijner je krullen.

Waar je op moet letten is dat je stijltang flexibele platen heeft. De flexibele platen bewegen een beetje mee met je haar. Dit maakt het creëren van slag of krullen in je haar een stuk makkelijker.

Een ander punt om goed op te letten is of de platen van de stijltang afgerond zijn. De afgeronde platen zorgen namelijk voor een zachte verloop in de krullen. 

 

Tips om je stijltang te gebruiken 

Natuurlijk wil je je haar niet beschadigen met je nieuwe stijltang. Gebruik je tang daarom alleen op droog haar. 

Het is ook verstandig om een heat protection spray te gebruiken, dit beschermt je haar tegen de hitte van de stijltang. 

Wat ook helpt als je je haar niet wil beschadigen, is je stijltang instellen op een lage temperatuur. Heb je je haar niet in twee keer stijl? Zet je stijltang dan iets warmer en ga zo verder tot je het perfecte resultaat hebt. Op deze manier stijl je je haar nooit onnodig te warm.

Voor super glad haar verdeel je je haar in kleine secties,. Ga dan eerst met een fijne kam door je haar en direct erna met je stijltang. Op deze manier is jouw haar straks super smooth!

 

En shoppen maar!

We hopen je goed op weg te hebben geholpen met het uitkiezen van je nieuwe stijltang. Mocht je nog vragen hebben, kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen via klantenservice@myhair.com of 085-2100203